Retinol

Enkelt uttryckt, retinol, är bara ett annat namn för vitamin A. Retinol är en extremt effektiv cell kommunicera ingrediens, vilket betyder att det kan bokstavligen ansluta till nästan alla hudcell och berätta den att bete sig som en frisk, yngre hud cell. Men det finns mer:

Retinol är en antioxidant, och därmed kan avbryta fria radikaler process som orsakar huden att se och agera äldre. Denna åtgärd hjälper till att förhindra rynkor och ökar kollagenproduktionen.
Retinol är effektiv på att hantera acne och eksem, samt förbättra missfärgningar och rynkor från solskador.
Alla dessa fördelar är varför retinol hjälper din hud ser ut och agerar yngre! Totalt kan retinol hjälpa fler än 100 hud frågor. Det är en sann superstjärna för din hud!


Trots retinol många fördelar, är det viktigt att komma ihåg att ingen enskild ingrediens kan ta hand om alla hudens komplexa behov. Till exempel, trots retinol s stjärnstatus, det inte eliminera behovet av en väl formulerad solkräm för en alpha hydroxy syra eller beta hydroxy acid produkt för peeling, för en mild rengöringsmedel, eller för ett serum eller fuktighetskräm lastad med antioxidanter, andra cell-kommunikation ingredienser och hud identiska ämnen.

Att hålla huden frisk och unga kräver en kombination av ingredienser och produkter som samverkar för att ge din hud exakt vad den behöver.

Tillsammans alla dessa typer av produkter och deras olika ingredienser kombineras för att skapa en kraftfull hudvårdsrutin som ger dig vacker, frisk hud som ser ut och fungerar yngre. (För mer information, se vår artikel Allt om antirynkprodukter).