Niacinamid - Vitamin B3

Vad är Niacinamid
Känd som vitamin B3 är niacinamid en välrenommerad, beprövad multitaskingrediens som behandlar överraskande många olika hudvårdsproblem, oavsett din ålder eller hudtyp! Kort sagt, det är en av de viktigaste ingredienserna i aktiv hudvård.
Principio Hudvårds sortiment använder niacinamid i många av våra produkter.

Niacinamid ett vattenlösligt vitamin som fungerar med de naturliga ämnena i huden för att på ett tydligt sätt förbättra utseendet på förstorade porer, ojämn hudton, fina linjer och rynkor, matthet och en försvagad yta.

Varför ska jag använda produkter med niacinamid?
Niacinamid fungerar allra bäst tillsammans med många andra nyttiga ingredienser som finns i produkterna ur Principio hudvårds sortiment, inklusive retinol, peptider, hyaluronsyra, AHAs BHA och alla typer av antioxidanter.
Du kan använda flera niacinamidhaltiga produkter i din hudvårdsrutin och det kommer fortfarande att vara verksamt och icke irriterande eftersom niacinamid tolereras väl av alla hudtyper, till och med känslig hud.
En annan fördel med niacinamid är att det kan hjälpa till att förnya och återställa hudens yta mot fuktförlust och uttorkning. Faktum är att regelbunden applicering av niacinamid har visat sig öka fuktighetsgivande ingrediensers fuktighetsförmåga, så att hudens yta "lär sig" att bli bättre rustad mot det som kan leda till återkommande torr, tät, fläckig hud.