Bisabolol

Bisabolols många egenskaper
Bisabolol har naturliga antiinflammatoriska egenskaper. Faktum är att ett antal studier har visat att det minskar inflammation och inflammatoriska reaktioner, även för att fördröja rodnad efter exponering för UV-ljus. Det betyder att det kan hjälpa lugna och lugna din hud, speciellt om du lider av akne, rodnad, utslag, rosacea, psoriasis, solbränna och andra liknande förhållanden. Det är en särskilt bra ingrediens för dem med känslig hud.

Bisabolol har även antimikrobiella egenskaper, vilket innebär att det kan döda mikroorganismer i produkten och på huden, minska risken för kontaminering i produkten och hudinfektioner.

Bisabolol har bland annat också visat sig hämma enzymerna i huden som kan bryta ner kollagen och samtidigt stimulera kollagenproduktionen. Eftersom kollagen är ansvarig för att skapa hudens struktur och form, kan stödet hjälpa till att fördröja utseendet av åldrande.

Forskare har också funnit att bisabolol kan hjälpa till att hämma melaninsyntes. Melanin är pigmentet i huden som kan orsaka åldersfläckar och fläckar när vi blir äldre. Bisabolol erbjuder en naturlig lösning för att hämma melaninsyntes och blekna hyperpigmentering.