Antioxidanter

Vad är antioxidanter?
Antioxidanter är ingredienser som hjälper huden att vara motståndskraftig mot miljöns påverkan och minskar de synliga tecknen på åldrande på huden.
Listan på antioxidanter kan göras lång och innehåller extrakter från fleratalet växter.  Några återkommande antioxidanter i Principio hudvårds produkter är A, C och E vitaminer, Grönt te-extrakt med flera.

Hur fungerar antioxidanterna?
För att förstå hur antioxidanter fungerar och hur de hjälper huden är det viktigt att veta att en av de största problemen för vår hud är den ständiga miljöexponering. Denna dagliga påverkan skapar en uppsjö av osynliga händelser som är skadliga för huden.
På kort och lång sikt leder denna effekt till tecken på åldrande, såsom skakande hud, utseende på rynkor, ojämn hudton, matt hud, torrhet, känslighet, rodnad och etc. Om du inte gör något, kommer hudens naturliga försvar att fortsätta bli slagen och du kommer inte att tycka om vad du ser i spegeln! Antioxidanter hjälper till att motverka detta.

Antioxidanter stabiliseras och hjälper till att hämma miljöns förmåga att påverka huden negativt. Antioxidanter har också lugnande egenskaper för huden.  Tusentals studier har tydligt visat hur antioxidanter kan bidra till att förnya, återställa, återuppliva och föryngra huden på signifikanta sätt.

Det är aldrig för sent att börja använda antioxidanter i din hudvård. Inte bara kommer du att börja se en märklig förbättring av din hud nästan från början, men de långsiktiga resultaten kommer att fortsätta att imponera. Antioxidanter handlar inte bara om deras fantastiska fördel för dig nu, utan för resten av ditt liv.

Förpackning och nedbrytning
Trots sin kraftförmåga är antioxidanterna känsliga och måste förpackas i behållare som säkerställer att de förbli effektiva, annars kommer din hud inte att få full nytta av dem. Som en naturlig del av hur de arbetar för att hjälpa din hud, bryts antioxidanterna ner i närvaro av ljus och luft. Så om en antioxidantrik fuktighetskräm, serum eller annan produkt förpackas i en burk eller i genomskinlig förpackning, kommer det sannolikt att förlora sin antioxidantförmån inom några veckor (eller till och med dagar). Därför är alltid Principio hudvårds produkter förpackade i så kallade air-less-förpackningar för att säkerställa att bland annat inte antioxidanterna bryts ner i förtid.